Actueel

Actueel

Beeld en Ontwerp wordt, zowel door bedrijven als particulieren, met regelmaat uitgedaagd tot de productie van pakkende beelden. En dat is waar Beeld en Ontwerp van houdt: uitdagingen om van schijnbaar gewone dingen prachtige foto's te maken die meer zeggen dan alleen wat de foto lijkt te willen laten zien.

Beeld en Ontwerp portretteerde recent een familie vanwege een huwelijksfeest van de ouders; het gezin bestaat uit de ouders, kinderen en een grote groep kleinkinderen: een feest om die 'op de gevoelige plaat' vast te leggen en ervoor te zorgen dat de diverse groepsfoto's tevreden ontvangen worden door de opdrachtgever: de ouders. En dat was het geval, en nu op naar de lijstenmaker voor een passende passepartout en lijst: de gelamineerde foto's kunnen zo nog lang voor een mooie herinnering zorgen.

Beeld en Ontwerp verzorgde de nieuwe visitekaartjes voor een bouwbedrijf die ooit als ZZP'er begon, maar inmiddels met meerdere werknemers werkt. Op de rol staat een informatieve drieluikbrochure die de ontvangers duidelijk moet maken waarom het bedrijf een verstandige keuze is.

Beeld en Ontwerp ontwerpt met regelmaat de drieluikbrochure, flyers en posters van plaatselijke muzikale activiteiten die in de meeste gevallen in de Jacobskerk mee te beleven zijn. Deze activiteiten trekken elk jaar opnieuw een groeiend aantal bezoekers en de reden daarvoor is de pakkende grafische communicatie.

Beeld en Ontwerp heeft een voorliefde voor de kleinere ondernemers: vakmensen die hun eigen vak uitstekend verstaan en daarmee voortdurend hun eigen opdrachtgevers in het vizier hebben, iets wat Beeld en Ontwerp zich ook zo goed kan voorstellen.
Maar hoe goed ook op hun eigen vakgebied, er komt meer kijken bij het runnen van een (klein) bedrijf, zoals een duidelijke website, goede brochures die precies laten zien wat de sterktes zijn, een goede aanpak van de markt, en het opzetten van een goede administratie. Gebieden waarin Beeld en Ontwerp ruime ervaring heeft die zij graag aan derden ter beschikking stelt. Samen brainstormen om juist dat te bereiken wat voor de ondernemer het beste gaat werken zonder hoge investeringen. Wederzijds vertrouwen zorgt er voor dat zo het maximaal haalbare wordt bereikt, iets waar Beeld en Ontwerp goed in is en wat zij maar al te graag doet. Verschillende ondernemers maken gebruik van deze mix van kennis en kunde en kunnen zelf bepalen waar zij willen instappen.

Beeld en Ontwerp ontwerpt jaarlijks de brochure die bij de Actie Kerkbalans van de Protestantse Gemeente te Winterswijk wordt ingezet om het doel van de actie op een zo goed mogelijke wijze onder de aandacht te brengen van de gemeemteleden.

Recent is een leuke en pakkende brochure tot stand gekomen voor een nieuwe onderneming die zich richt op de zorg voor jongeren van 16 t/m ongeveer 25 jaar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken van professionals op dit gebied. Alhoewel het in eerste instantie alleen zou gaan om de grafische vormgeving en het verzorgen van het drukwerk, ook de tekst werd op advies van Beeld en Ontwerp op diverse plaatsen aangepast. En zo ontstond een pakkende brochure die precies vertelt waarom het gaat. En de reacties daarop zijn bijzonder positief!

Voor een huisartengroep in Leeuwarden werd de bedrijfsbrochure ontworpen en het drukwerk verzorgd. Doel van de brochure is het informeren van de patiënten over de toename van het dienstenpakket van de huisartsengroep als ook aanbieden van de juiste informatie over het contact opnemen met de artsen van de groep.

Voor een muntenverzamelaar werd een pakkend visitekaartje ontworpen wat zowel in 'papieren vorm' als in 'digitale vorm' kan worden ingezet voor het uitbreiden van de muntenverzameling als het wereldwijd onderling ruilen en verkopen.

Voor diverse particulieren werden in de afgelopen tijd persoonlijke bedankkaartjes ontworpen (en het drukwerk verzorgd) om iedereen die de familie ondersteunde te bedanken: dit is iets wat erg persoonlijk is, maar waarvoor het vaak moeilijk is om de juiste woorden te vinden: ook daarbij is Beeld en Ontwerp graag van dienst.

Beeld en Ontwerp werkt samen met diverse reclamebureau's 'in den lande' zoals dat heet; bij de één staat fotografie op de lijst, bij de ander het bewerken en/of aanleveren van tekst. Bij Beeld en Ontwerp zijn veel mogelijkheden en de klant bepaalt in welke wagon van de trein men in wil stappen.

Beeld en Ontwerp ontwierp voor Protestant Nederland de nieuwe collectebon en biedt deze nu aan aan alle Protestantse Gemeenten, inclusief een bestelprocedure en artikelen voor het eigen kerkblad. In diverse gemeenten heeft deze nieuwe collectebon en werkwijze gezorgd voor een spectaculaire stijging van het gebruik van collectebonnen. De collectebon heeft inmiddels bij diverse gemeenten in het land zijn intrede gedaan en overal groeit het gebruik daarvan.
Neem contact op met Beeld en Ontwerp voor nadere informatie.

Voor de Jacobscantorij wordt jaarlijks een poster en flyer ontwikkeld voor de uitvoering van diverse Engelstalige Passies die in de Jacobskerk te Winterswijk worden uitgevoerd. Ook de fraaie brochure Musica Jacobi wordt al jarenlang door Beeld en Ontwerp verzorgt, naast tal van andere promotionele zaken, zoals de jaarlijkse Bach-cantate.

Mocht ook u grafische wensen hebben, kijk dan even op de pagina Contact voor onze bedrijfsgegevens. Wij zullen ook u graag van dienst zijn met een passend advies!