Advies

Organisatieontwikkeling en -advies...

Organisaties staan nooit stil, zij veranderen mee met de maatschappelijke ontwikkelingen, en moeten zich telkens weer richten op efficiënte en effectieve processen.

Nieuwe medewerkers komen, beginnen enthousiast hun werk en maken daarbij ook gebruik van eerder opgedane ervaringen. Nieuwe impulsen ontstaan, taken worden verdeeld of anders gerangschikt. Opeens blijkt dat de organisatie stroever is gaan lopen. De fouten en de onderlinge verwijten nemen toe.

Uw organisatie is toe aan een "opbouwwerker", iemand die met een frisse blik en een gedegen bedrijfservaring, samen met u als directeur/eigenaar, aan de slag gaat met uw organisatie en uw medewerkers.Die een heldere analyse maakt van uw organisatie en met concrete voorstellen komt om uw afdelingen zodanig in te richten dat uw gehele organisatie slagvaardiger en klantgerichter te werk gaat. Geen dikke rapporten, maar een heldere aanpak, een gedegen advies en een zorgvuldige implementatie.

Voorbeelden van onze dienstverlening...

Ondernemerschap
Ondernemen is een uitdagend "vak" en niet voor niets groeit elk jaar opnieuw het aantal bedrijven. Maar: ondernemen vraagt van de ondernemer meer dan alleen een goede beheersing van het vak. De ondernemer is ook degene die samenwerkt met anderen, die leiding geeft aan zijn personeel, die de koerst uitstippelt voor zijn bedrijf. Maar welke ondernemer bezit al deze eigenschappen en kwaliteiten? Het kan erg verfrissend zijn om samen met een andere ondernemer eens dieper in te gaan op hoe u als ondernemer bezig bent en op welke wijze u zich als ondernemer kunt versterken.

Teambuilding
De samenwerking tussen mensen of afdelingen laat te wensen over of er is sprake van dreigende conflicten. Wij helpen u bij het traceren, analyseren en zichtbaar maken daarvan en adviseren en begeleiden u bij het verbeteren van de teamgeest en de samenwerking.

Communicatie
U doet ontzettend uw best om iedereen te informeren, maar om de één of andere onduidelijke reden blijft informatie toch hangen, of komt niet of onjuist terecht. Of u vindt dat er veel te veel tijd verloren gaat aan vergaderen. Samen met u gaan we aan het werk om de effectiviteit van de communicatie te vergroten en de knelpunten op te lossen.